LasertherapiePermanente ontharing

Het ProWave ontharingssysteem is een innovatief lasersysteem, dat grote gebieden, diverse huid- en haartypes veilig en snel kan behandelen. De lichtpuls voelt aan als een kleine warmteprik. De koeling tijdens de behandeling verhoogt het comfort en vermindert bijwerkingen ten opzichte van andere ontharingslasers. Voor een gevoelige zone kan een verdovende gel meer comfort bieden.

Meestal volstaan 4 tot 6 behandelingen. Dit is echter zeer sterk afhankelijk van de haardikte, de behandelde zone en de groeicyclus van de haren. Elk haartje bevindt zich namelijk in een groeifase, een rustfase of een overgangsfase. De laser elimineert de haartjes die zich in de actieve groeifase bevinden. Omdat niet alle haartjes tegelijkertijd in de actieve groeifase komen, zijn meerdere behandelingen nodig.

Na de behandeling kan de behandelde zone een beetje rood en gezwollen zijn, maar de normale activiteiten kunnen probleemloos hervat worden. In zeldzame gevallen treedt lichte korstvorming op. Gedurende 6 tot 8 weken na de behandeling is strikte zonprotectie nodig. Drie tot zeven dagen na de behandeling is het mogelijk dat u een schijnbare groei van de haartjes vaststelt. Het merendeel van deze haartjes wordt echter afgestoten ten gevolge van de behandeling en zijn niet opnieuw aan het groeien. Tussen de behandelingen mag u niet waxen of het haar uittrekken. Scheren is echter geen enkel probleem.